DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 20.06.2012 08:21:23 

AG & York

2010
21.+23.12.2010

Za Yorinkem přijela nevěsta od Plzně Ejminka – Eyes Like Appaloosa Hardy Horde. Ejmince se u nás zřejmě moc líbilo a tak svoje páníčky Monču a Jirku k nám hnala hned na 4x J. Ale nakonec všechno dobře dopadlo a krom pohodového předvánočního pokecu se uskutečnilo i krytí a jestli se vše i podařilo, můžeme se v únoru těšit na štěníska. Štěníska budu odchována u Monči a Jirky v chs Nildanya.

Štěňátka budou DNA CEA Normal po rodičích. Více info naleznete ZDE.

V případě zájmu o štěně z tohoto spojení kontaktujte buď chs Nildanya ( Jirotova.Monika@seznam.cz ) nebo Honzu ( molny@seznam.cz ).

 

 

 

 
 
18.12.2010
Dnes je tomu dva roky co odešel Rendýsek za Duhový most
 
 
 
 
 
14.12.2010
Všude kolem vládne zima a tak i my užíváme zimních radovánek. Dlouhé procházky, sem tam nějaký výlet ale hlavně nabíráme sílu na agilitění a další legrace.
Byly upraveny sekce York - kde byla doplněna zkouška ZZO a fotky jeho štěňátek
                                  Odkazy - byly přidány odkazy na rozrůstající se základnu kelpinek v ČR a Dreaminky sourozenci
                                  Dream - něco malinko dopsáno, jak nám holka roste
 
 
 
 
4.-5.12.2010
Vydaly jsme se jako dámská jízda na návštěvu k Marcele. Sice počasí nám zařídilo jeden den návštěvy navíc, ale kyž už tak jsme si to pořádně užily. Hamunka je starostlivou maminkou a štěníska jsou uchvatné kuličky. Jen byl problém vyfotit to štěněcí hemžení. Takže fotky jsou jak AG a Dream řádily s Jumpíkem, Fastíkem a Hamunkou.
 
 
 
 
 
6.11.2010  
Yorinek splnil zkoušku ZZO na výborně!!!
 
 
 
 
 
CH – z Bengasu
Yorinkovo a Chitty miminka se pomalu rozříkávají do nových domovů a tak jedny z posledních fotek, kdy byli ještě všichni doma: foto rodina Vostrých
    
Chi Chi Tornádo                Chiquita Bona                   Christina Laki                  Chuck Noris                   Cherristo Lee
prodána - Polsko               prodána - ČR                    prodána - ČR                     VOLNÝ                          zatím zůstává doma
Pejsek Chuck Noris je stále ještě volný, tak pokud hledáte psího pohodového parťáka, který si rád i zasportuje, mrkněte na Chucka  ZDE
 
 
 
 
 
Affinka
Affinity Angel MM se vrhla do plnění zkoušek a tak ji můžeme pogratulovat ke zkouškám ZOP a BH. Holky moc gratulujem a přejem ještě spoustu splněných zkoušek!
 foto - Martina Ruslerová 
 
 
 
 
 
28.10.2010 Hloubětínské dvojzkoušky
A je to tady! Poslední závody letošní sezóny. Počasí nám přálo, sluníčko svítilo seč mu jeho podzimní síly stačily. Prostorný cvičák v Kyjích i super možnost venčení dodalo posledním letošním zkouškám fajn atmosféru. Parkury byly zajímavé, kdy v rolích slečen rozhodčích se ukázaly Veronika Vostrá a Alice Glöcknerová. Oběma děkujem za pěkné parkury i rychlý běh závodů. Díky patří i pořadatelům a úžasné kantýně. A jak se nám vedlo:
York – 1.LA2 – 12. z 33 týmů – postupovka 3,85m/s
- 2.LA2 – DISK
AG – 1.LA2 – 6. z 33 týmů – postupovka 4,45m/s ( ta zóna na kladině na dálku nás opět potrápila )
      - 2.LA2 – 11. z 33 týmů – postupovka 4,01m/s ( Aginka spadla z houpačky, vůbec nevím proč a spadla mi rovnou pod nohy, takže odmítnutí, skorem zašlápnutí Aginky a obrovská časová ztráta ).
 
Takže sezóno 2011 těš se!!!! My se taky těšíme
 
 
 
 
 
 
22.10.2010 Hill´s Grand Prix Česká Skalice
Affinka ( Affinity Angel MM) a Ozinka ( Ace Speed Brown MM ) se dnes zúčastnily coursingu, kdy Afinka skončila na krásném 3. místě a Ozinka hned na ní na 4. místě. Gratulujeme holkám i paničkám! foto Martina Ruslerová
 
 
 
 
 
9.10.2010 Louny O podzimní kvítek
Již tradiční podzimní závody opět věstí blížící se konec závodní sezóny. A tak jsme si je jeli pořádně užít. Překvapivě byl nakloněn i duch počasí a krásně nás hřálo podzimní sluníčko a celý den se nesl v duchu pohody babího léta. Aginka bohužel přijela již s handicapem poraněné přední paciny, takže jsem se snažila ji šetřit, ale ona, jako většinou, měla jiný názor. Takže to dopadlo tak, že po odběhnutí posledního běhu, jsme šli vyvenčit a Aginka si pacinu vcelku pěkně hojící se, opět o něco více poranila. Evidentně ji to nebolí, tak se snažíme dodržovat aspoň trošku klidu domluvami. Yorinek měl radost zřejmě z krásného počasí a spousty nejen psích kamarádů, takže dobrou náladou jen zářil. A Dreaminka … ta byla jako vždy nezkrotný vysmátý živel.
rozhodčí - pan Zdeněk Spolek
York – jump – 7. místo
-         LA2 – DISK
-         open -  7. místo ( chyba na zóně ho odsunula na páté místo. Po prostudování videa, jsme se shodli, že to byla velice sporná zóna. Ale rozhodčí má vždycky pravdu )
AG – jump – nenastoupila
-         LA2 – 5. místo
-         open – 3. místo
Za doby, kdy jsem žila „koňáckým životem“ jsem se vzhlédla v kokardách. Bohužel se mi nikdy nepodařilo dosáhnout na ni z koňského sedla. A tak po letech mi moji první kokardu přivezla letos na jaře morčice  Bronco Forte ( krerá už bohužel na nás shlíží z nebíčka) z výstavy a nyní mi splnila sen o kokardě i Aginka, kdy jsme vyhrály krásnou oranžovou – holky určitě věděly jakou mám slabost pro tuhle barvičku.
Děkujeme za každoročně pohodové závody a těšíme se zase naviděnou!
 
 
 
 
 
28.9.2010 Křimice
Od rána nás doprovázel déšť snad ve všech intenzitách – od jemného mrholení po pěkný slejvák. A aby byla cesta ještě zajímavější, navigace se rozhodla, i přes volbu nejrychlejší trasy, provést nás krásami českého venkova s menší ukázkou zdejší fauny ( lišky, myši, rejskové, srnky, psy kočky a kdo ví co ještě ). Do Plzně jsme vezli jako rozhodčí Verďu, tak jsme aspoň měli možnost cestou pořádně pokecat. I přes datum státního svátku se nad námi počasí moc nesmilovalo a pršet přestalo až něco kolem poledního, kdy jsme už byli řádně promoklí. Vyhlášené byly dvojzkoušky + jumping.
rozhodčí - sl. Veronika Vostrá
York – 1. LA2 – 7. místo
           2. LA2 – 3. místo – čistě – druhá zkouška do trojek J a první na republiku
           jumping – disk
AG – 1. LA2 – 5. místo – první zkouška na republiku
        2. LA2 – 7. místo
        jumping – 1. místo
Jumpingem nám Verďa pěkně zamotala hlavy a tak byly pouze dva čisté běhy a nespočet disk.
Videjka by měla být u Verči L. na Youtube a něco i u nás :-)
 
 
 
  
 
25.9.2010 Trmice – O pohár města Děčína
Do Děčína jsme se moc těšili nejen na každoročně nejlepší ceny, ale i na spoustu fajn lidiček. Viděli jsme se s Hankou, Ivčou, Monikou ale i s Péťou, Alčou no prostě i přes nepřízeň počasí byla nálada více než hřejivá. Hned na prezentaci jsme dostali tašku s pamlskami a čajíčkem – no prostě super už od ráno :-)
Prvním parkur byl jumping zajímavě postavený panem Tomášem Glabazňou, kde se panička stihla ztratit a zabít tak jinak bezchybný běh. Ve zkouškách jsme se s Honzou diskli na stejném místě …nj je vidět, že holt cvičíme spolu a jako běh dne byl agility open, kde se nám s AGinkou podařilo zaběhnout pěkný čístý běh, který nás dostal na druhé místo, hned za R.Linku s Rikim.
rozhodčí - p. Tomáš Glabazňa
York –jumping –
-         LA2 – disk
-         open – 7. místo
AG – jumping –
-         LA2 – disk
-         open – 2. místo
Nějak mi vypadly výsledky z jumpingu, ale pokusím se dohledat.
Videjka jsou na Youtube
 
 
 
 
 
11.-12.9.2010 MČR Žamberk
Celou akci jsme pojali jako menší dovolenou. Do Žamberka jsme přijeli už v pátek večer, asi o deset minut jsem prošvihla uzávěrku, takže plánované sobotní přispání se nekonalo. Ale i tak vstávat luxusně až po sedmé hodině ranní bylo fajn. Ubytování v chatkách sice pidi rozměrů, ale i tak bylo sucho a na poměry teplo. Ráno se oba závodní parkúry pomalu probouzely z mlhy a paprsky, které se draly skrze mlžný opar, slibovaly krásný den. Krásné počasí nám vydrželo oba závodní dny a tělo ztuhlé stresem, bylo aspoň prohříváno sluníčkem.
Za zmínku ještě stojí naše družstvo, které bylo složeno z lidí, kteří se navzájem neznali, nemají typické plemeno pro agility a domluvili se až v pátek před Mistrovstvím. Prostě všechno bylo tak trochu dílem náhody, ale všechny nás spojuje láska ke psům, radost z agility a rozhodnutí, že když už jedeme na takovouhle akci, proč si nezaběhnout i „družstva“. Dnes už s úsměvem a krásným hřejivým pocitem mohu napsat, že nás spojuje i nezapomenutelný zážitek, ve který jsme nikdo z nás ani nedoufali.
A už k „jádru pudla“. Jako první běh se běželo agility družstev – na start jsem šla jako poslední z družstva s tím, že Dušan, Katka (čistě) i Hanka (sjednou chybkou) doběhli, takže vlastně o nic nejde, i tak jsem měla na každé noze snad 20kg závaží, krk stažený, že se mi sotva dýchalo a srdce mi bušilo jak o závod. AG na startu zůstala ve své typické poloze a tak jsme vyběhly – resp. AG vyběhla a já se jaksi ztuhle plížila parkúrem. Za ten běh by si Aginka zasloužila pozlatit pacičky, protože běžela téměř sama, panička byla všude pozdě a nebo vůbec, i tak jsme doběhly s jednou shozenou laťkou a postupovou 4,15m/s. Jediné co mě opravdu těšilo, bylo že jsem se neztratila. Do dalšího běhu jsme měli skoro 3 hodiny čas, tak jsme se rozhodli, že dáme nervové soustavě trochu odpočinku a půjdem se válet do chatky. Ani ne po 20 minutách zvonil telefon – volala Hanka. Hrklo ve mně, co se stalo. Fantazie na katastrofických situacích nešetřila. V telefonu se ozvalo – „Jsme prvnííííííí!!!!“. Nejdřív jsem vůbec nechápala co se děje, ale rychle jsem pochopila – ÚŽASNÝ POCIT!!! Tohle se nedá popsat, to se musí zažít. Do jumpingu agility jsem šla s daleko lepší náladou, i když jsme startovaly jako poslední tým. Člověk běží jak se říká sám na sebe a když, tak to zkazí jen sám sobě. Sice Ag shodila hned první laťku, což mě překvapilo, ale jinak vcelku svižný běh s postupovou 4,95 m/s. I tak jsme dostali 2,14 trestného bodu za čas ( postupovka byla určena na 5,29 m/s ) a spolu se shozenou latí jsme skončily na 30. místě – takže v první polovině startovního pole – svého cíle jsme dosáhly – JUPÍ.
Večerní běh CACIAg jsem pojala jako menší trénink, za což jsme si jednak vysloužila disk a jednak ostrou Honzovu kritiku, ale i tak mi to náladu nezkazilo.
Nedělní den začal jumpingem družstev. Atmosféra byla strhující a startovat z prvního místa, tedy jako úplně poslední to byla opravdu zkouška nervů. Naše nervozita stoupala každou vteřinou a vzhledem k 20-ti startujícím družstvům, naše nervy byly jak špagáty těsně před prasknutím. Mě osobně opět někdo dal na každou nohu 20 kg závaží, smyčkou mi omotal krk a v uších mi hučelo. Prostě nervozita na nejvyšším možném stupni těsně před zblázněním. Tentokráte jsme šly jako první z družstva. Píšťalka, odložení, povel a už jsme běžely, Ag se moc snažila, ale panička se opět přimotala kam neměla a stálo nás to opět jednu lať, která mě opravdu zamrazila, i tak jsme postupovku doslaly na 4,84 m/s. V cíli ze mě spadl opravdu ooobrovký šutr. Na start šla Hanka s Ejmi/ynkou (opravdu nevím jakéI/Y tam napsat), holky působily ledovým klidem, ale věřím, že stres udělal své. Píšťalka a holky běží, Ejma nasadila tempo a vše vypadalo skvěle, ale najednou se jejich společná frekvence na pidi chviličku přerušila a bylo to – disk. Nevadí, máme ještě dvě želízka v ohni. Na start jde Katka s Aldorkou, holky daly do běhu úplně všechno, ale ten prokletý stres opět udělal své . Holky doběhly s jednou chybou a jedním odmítnutím s pěknou postupovou 4,22 m/s. Jako úplně poslední z kategorie large šel na start Dušan s Dastym. Kluci běželi jako vítr. Moc se snažili, ale tyčky nějak nechtěly zůstat na svých místech. Takže doběhli s postupovou 4,69 m/s, s třemi chybami a jedním odmítnutím. Náš výkon jako družstva stačil na 11. místo v jumpingu a celkově jsme skončili na krásném 7. místě. Tohle všechno jsme dokázali jako tým, který se nikdy dřív neviděl a všichni jsme na MČR startovali prvně v životě. Prostě jsme ukázali, že se s námi jako nováčky prostě počítat musí i na tak prestižní soutěži jako je MČR!
Poslední běh dne i celého Mistrovsví bylo agility jednotlivců. Vše se posunulo do pozdních odpoledních hodin a únava byla velká. To vše kompenzovala atmosféra, kdy se všichni semknuli kolem parkúru a všemožně podporovali závodící týmy. Úžasné bylo, jak publikum dokázalo podpořit i tým, který se diskvalifikoval, aby běh nevzdal a doběhl ho s maximálním nasazením. S Aginkou jsme nastupovaly v druhé polovině startovního pole (protože opět se startovalo v opačném pořadí sobotních výsledků) a napětí, stres i únava se stupňovala. Už jsme byly na startu, píšťalka, odložení povel a běžíme. Ag běžela v tempu, krásně reagovala, ale jako by znejistila, kdy už na houpačce zaváhala a nechtěla jít přede mě, i tak krásně vypracovala zónu. U zdi už bylo zaváhání a teď už i moje nejistota o něco větší, takže nás to stálo odmítnutí a po kladině , kdy jsem Ag chtěla vyslat na skočku a střihnout si otočku, už se nepodařilo a podběhnutí a skočení opačně skokovky nás stálo disk. I tak jsme si běh užily až do konce, kdy podpora diváků byla úžasná. Tohle se prostě nedá popsat, to se opravdu musí zažít!
Po krásném vyhlášení jsme se rozjeli domů – čekalo nás skorem 300 km se zastávkou v Hradci, kde jsme vyzvedávali naše morčulky. Domů jsme přijeli k půlnoci totálně unavení, ale nesmírně spokojení a o krásný zážitek bohatší.
Chtěla bych moc poděkovat našemu družstvu – ve složení Hanka Šedivá s Ejmy, Katka Džumanová s Aldorkou a Dušan Buček s Dastym. Honzovi, který nás podporoval na celé cestě k „republice“, Verdě, která nám moc pomohla nejen tréninkama, ale i psychicky ( kdyby jen věděla, kolikrát mi v uších znělo – otočky nedělej za každou cenu; hledej tu nejjednodušší trasu atp. ) a všem, kdo nám drželi pěsti. Díky moc!
družstvo ve složení Dušan s Dastym, já s AG, Hanka s Ejmy a Katka s Aldorkou 
  foto Pavel Košek
 
V rámci MČR jsme se potkali s Martinou a Arii z Lhotecké Linie a Achackem, s Anninkou a její paničkou Evou. Martina udělala opět spoustu krásných fotek a tady je ochutnávka:
    
celé album je ZDE
a naše fotky najdete TADY , díky za fotky patří opět Honzovi, který neúnavně fotí vždy a vše - Díky, jsi naše Zlatíčko
 
 
 
 
10.9.2010 štěníska
Dnes se Chittušce a Yorkovi narodila miminka, tři fenky a dva pejsci, všichni černobílí s předpokladem výborného exteriéru a sportovních povah. Více Info najdete ZDE.
                   
 
 
 
5.9.2010 Mělník
Trochu neplánovaně naplánováno v pátek, že v sobotu se přesně dohodneme a pojedem s Verďou na závody do Mělníka. Honza musel do práce, tak jsem našla VP na Yorinka a velkou odvahou se rozhodla běžet i s ním. Přece ho nenechám jen tak koukat, stačí že nám fandila Dreaminka seč ji hlasivky stačilyJ. Závod byl pojat trochu netradičně, kdy se bězěl 2x jumping a 1x agility, vždy se prvních šest závodníků ( krom disk ) z každého běhu nominovalo do finále a jako finále se běžel běh agility open. S Aginkou jsme se nějak nemohly celý víkend naladit na stejnou frekvenci a tak podle toho vypadaly i běhy a Yorinek po prvním běhu nabyl dojmu, že panička se poslouchat nemusí a tak jsme si přivezli pěknou „diskotéku“.
A výsledky:
rozhodčí - p. Noga
Markét + York - jumping I. – 5. místo
               jumping II. – disk
               agility – disk
               finále – disk
Markét + AG – jumping I. – 10. místo
                        jumping II. – 20. místo
                        agility – disk
                        do finále se nekvalifikovala
foto jsem si pujčila z fotogalerie http://agilityteamcl.rajce.idnes.cz/, autorem fotek je Marek Beneš
      
videjka doplním
 
 
 
4.9.2010 Most psí škola Rastava
Neoficiální závody se konaly prvním rokem v Mostě. Pěkný prostorný plac cvičáku a super možnost venčení u Matyldy. A i počasí se vcelku podařilo. Organizátoři měli menší rezervy, ale vzhledem k pořadatelské premiéře, to nebyla žádná katastrofa. A jak se dařilo:
Honza + York – jumping – 5. místo
                       agility – 3. místo
Markét + AG – jumping – 9. místo
                        agility - disk
Markét + Dream – pěkný čistý běh, ale její ještě nemotorné paciny nestačily na rychlý běh některých 10-ti měsíčních závodníků.
fotku jsme si půjčila z fotogalerie od Lucky Zochové s proklikem na její album
 
videjka doplním
 
 
 
21.8.2010 Karlovy Vary
Tato kynologická akce nesla punc hned několika prvenství. Dreamulka zde odstartovala svoji výstavní kariéru. Byla přihlášena do třídy štěňat, kde byla jediná a bohužel byla i jedinou kelpií celé výstavy. Jako jediný rozhodčí z ciziny byl samozřejmě v našem kruhu a Dream dostala moc hezký posudek : Hezká fena, dobrá hlava, pohyb i fyzická kondice a známka VN.
 
Yorinek s Honzou si úplně poprvé přinesli ze závodů agility „čistý průstřel“ tedy ve všech třech bezích disk. Ale všechno je jednou poprvé a aspoň si to kluci vyzkoušeli. A ani 3x disk nemění nic na tom, že Yorča dělá velké pokroky a některé sekvence se klukům povedli na výbornou. Bohužel tentokráte se ukázalo, že závodní štěstěna je velmi vrtkavá.
A Ag s Markét, aby dovršily „třetí premiéru“ toho dne, tak si ve zkoušce LA2 vyběhly první místo. Ovšem byl to jediný jejich povedený běh toho dne. Aginka začala hárat a její i paničky soustředěnost vzala za své.
Potkali jsme se s Lordíkem, který opět uchvátil svoji rychlostí a úžasnou soustředěností.
Tak zase za rok ve Varech
 
rozhodčí - p. Z. Spolek
videjka doplním
 
 
 
7.-8.8.2010 Louny
Další závodní víkend, kdy v sobotu jsme si zkusili vodní agi. Celý den pršelo, ani na chvilku nepřestalo. Počasí si vyžádalo několikanásobné přestěhování parkuru, které závody protáhlo až do pozdního odpoledne. I slečna rozhodčí stavěla parkury s ohledem na počasí, protože sobota se nesla v duchu EO. Za to neděle se vydařila, všichni jsme byli připraveni na další deštivý den, vybavili jsme se několika páry bot, ponožek, ani na svrškách jsme nešetřili, takže auto bylo plné a vypadalo to, že jedeme tak na měsíc do hor, ale jak se říká – „člověk míní, život mění“ a tak nám v neděli svítilo sluníčko a celý den bylo hezky teploučko. A jak se dařilo běhat:
rozhodčí - sl. Veronika Vostrá
Sobota:
Honza + York – jumping – 9. místo z 17 startujících
-         LA2 – 3. místo z 11. startujících, tofo bohužel není, protože se vyhlašovalo v klubovně a náš foťák už odmítal spolupracovat :-(
-         Agility – disk.
Markét + AG – jumping – 4. místo sice nejrychlejší čas, ale jedna shozená laťka
-         LA2 – 4. místo – poslední potřebná zkouška pro start na MČR !!!
-         Agility – 1. místo z 15. startujících
Markét + Dream – běh baby do 6-ti měsíců – 1. místo super zahájení závodní kariéry !!!
 
Neděle:
Honza + York – agility – 6. místo ze 17. startujících
-         Jumping – 5. místo ze 16. startujících
-         LA2 – 5. místo z 11. startujících
Markét + AG – agility – 2. místo ze 17. startujících
-         Jumping – 3. místo ze 16. startujících
-         LA2 - disk
AG vyběhla ocenění nejlepší pes LVT Louny v kategorii LA
  
 
 
 
6.8.2010
Dnes byla Chitta na potvrzení březosti a na sono se ukázalo 6 miminek kuliček!!!
Takže pokud hledáte parťáka jak pro život tak na sport a výstavy s vyrovnanou povahou, neváhejte si rezervovat štěňátko z tohoto spojení :-)
 
 
 
6.8.2010 Cvikov
Tak trochu plánovaně neplánovaně jsme se s Hankou a Aiwou vydaly na výlet do Cvikova, kde se v rámci LVT konaly zkoušky. Účast nebyla veliká jako na normálních závodech, za to na parkuru se Alice „vyřádila“ 6 tunelů ve zkouškovém běhu jsme ještě nezažila. Běh nám sednul a vyneslo nám to 1. místo v LA2 – další krůček ke startu na MČR.
rozhodčí - Alice Glöcknerová
 
 
 
31.7.-1.8.2010 Louny
V sobotu jsme si přispali a asi v půl jedenácté vyrazili směr Louny. První běh se běžel až po 13 hod, tak času bylo dost. První jumping byl příjemně běhavý a celkově se nám parkury paní rozhodčí Podmolové líbily. Kluci přestoupili do kategorie LA2 a i přes nemalou konkurenci se ve startovním poli neztratili. Počasí prálo a tak jsme si víkend užili.
rozhodčí - pí. Podmolová
Sobota:
Honza + York – jumping – disk.
-         LA2 – 8. místo, přesto na výborně
-         Noční jumping  - disk.
Markéta + AG – jumping – 1. místo z 20. startujících, nejrychlejší čas
-         LA2 – 2.místo z 15. startujících
-         Noční jumping – 6. místo z 20. startujících
Neděle:
Honza + York – jumping – disk.
-         Agility – 8.místo z 27. startujících
-         LA2 - disk
Markét + AG – jumping – disk.
-         Agility – 6. místo z 27. startujících
-         LA2 – 8. místo z 16. startujících
      
Na závodech jsme se setkali s Lordíkem a Tomášem. Kluci ukázali, že pilně trénují a na parkuru umí napodobit rychlost střely! Kluci, vy až se sehrajete a dopilujete drobnůstky, celý agi svět se otřese v základech!
                          autorem fotek je Alča Vocelková a drze jsme si fotku půjčili od Tomáše z fotogalerie. Po kliknutí na foto, se dostanete do fotogalerie Tomáše a Lordíka :-).
 
 
 
11.7. + 13.7.2010
Yorinkovi přijela nevěsta Chittta for Lucky z Černobílých. Yorinek se opět ukázal jako velký gentleman a začátkem srpna se dozvíme jestli se vše podařilo a kolem 12.9.2010 se můžeme těšit na štěníska. Pokud máte zájem o štěňátko z tohoto spojení kontaktujte majitelku Chitty Veroniku Vostrouchs Z Bengasu, nebo Honzu - páníčka Yorka .
 
 
 
 
17.7.2010 Louny dvojzkoušky

Tak trochu zakletý víkend. V pátek po příchodu z práce jsme zjistili, že Aginka kulhá na zadní pacinu. Po pořádném prohlédnutí jsme zjistili, že má na „koleni“ díru a vůbec jsme netušili od čeho. Tak se už jelo na veterinu. Pan doktor ránu prohlédl a pořádně vyčistil. Naštěstí nám závody nezakázal a pokud nebude kulhat, mělo by být všechno OK.

Sobotní ráno nám přichystalo menší šok v podobě bouřky, lijáku a vichřice. Stromy padaly, větve se lámaly a pršet nepřestávalo. Až konečně před sedmou hodinou se déšť umoudřil a my se definitivně rozhodli, že pojedeme. Do Loun jsme dorazili akorát, vyvenčili jsme byvák přichystali a kluci mohli jít na věc :-).

V LA1 startovalo přes 20 týmů a kluci se ukázali v super formě. Obě zkoušky zaběhli čistě v pěkném tempu, kdy postupovka byla vždy přes 4 m/s. Obě LA1 za výborně a vyhouplo je to podvakráte na 1. místo, takže i v součtu si kluci odnesli cenu nejvyšší. A aby triumf byl o to honosnější, tak kluci na svých třetích závodech splnili podmínky pro přestup do LA2!!! Prostě šikulkové :-)

Za to my s AG nebo spíše dvounohá polovička týmu nějak nebyla ve své kůži a na obou bězích to bylo znát. V prvním vcelku zdařilém běhu jsem Aginku pustila na DISK na předposlední překážce a do druhého běhu už jsem se nedokázala zkoncentrovat, takže DISK byl hned na 4. překážce, kde jsem AG místo do tunelu poslala na Ačko a ve snaze stáhnout ji na poslední chvíli, se mi Aginka tak snažila vyhovět, že z toho byl luxusní „držkopád“.

Videjka ZDE a sestřih od HD agiliti slow emotion ZDE .

 
 
 

Takže kluci ještě jednou gratulujem

rozhodčí - Alice Glöcknerová

 
 
 
 
11.7.2010 – soustředění s Radkem
Naskytla se příležitost zacvičit si v Ciboušově s Radkem Hoštou formou intenzivního soustředění, tak jsme ji využili a opět si suprově zaskákali, jen to sluníčko nám dalo řádně zabrat, přeci jen předpovídaných 36 stupňů bylo někde znát.
 
 
 
 
10.7.2010 – Matylda
Super výlet na Matyldu, kde jsme se sešli s Verčou, Sandynkou a Zýzou. Fotečky na rajčeti a od Verči ZDE a protože Dreaminka se ukázala jako kachna I. třídy – máme i pár videí jak nám malá ani ne čtyř měsíční kelpinka plave :-)
 
 
A ještě veliká novina – Dreaminka začala přezubovat – už nám chybí oba spodní řezáky.
 
 
 
 
27.6.2010 – Mladá Boleslav
Na pozvání Marcely jsme se vypravili do Mladé Boleslavi, kde se konala výstava BO a byla možnost nechat psíkům (všem) vyšetřit očí jak na PRA tak na glaukom. A výsledek:
York – PRA/CEA negativní!!!
         - glaukom taky negativní!!!
AG – PRA/CEA – negativní !!!
 HURÁÁÁÁ     
 
 
 
26.6.2010 Louny Hurá na prázdniny
Krásný slunečný den, dětem končí škola a my jsme vyrazili na závody do Loun. Závody pískala Alice Glöcknerová a „louňáci“ se opět s cenami vytáhli, tak bylo o co běžet JA jak se nám dařilo:
Honza + York – jumping – 21. z 42 týmů, bohužel chyba ve slalomu a tak šli kluci slalom 2x               
-         LA1 – DISK – Yorinek si bohužel vybral tunel aniž by byl v pořadí
-         agility – 4. místo z 42 týmů –super výsledek – předběhl je jen Radek Hošta a Katka Terčová J
Markét + AG – jumping – 3. místo z 42 tým§
-         LA2 – 1. místo z 17 týmů
-         agility – 10. místo z 42 týmů – bohužel jsme si zopákly slalom, protože si ho AG zkrátila o jednu tyčku, přece by v tom Yorinka nenechala samotného
 
 
 
12.6.2010 Mladá Boleslav
V plánu byla klubová výstava KCHMPP, kde byl Yorinek přihlášen do třídy otevřené. Ale naše autí začalo protestovat a vypovědělo odvoz do MB. Takže na poslední chvíli, v pátek večer jsme sháněli odvoz. A bylo to vskutku za 5 minut 12. Ještě, že Yorinkovo chovatelka Veronika Vostrá bydlí tak blízko. Ochotně nám přislíbila odvoz, i když sama vezla na výstavu 3 fenky a doprovod ji dělala mamina. Takže nakonec v rámci pohodlné cesty se do Boleslavi vydali jen kluci. A vedli si vskutku bravurně. Yorinek v konkurenci (ARISTOTELES JEFFIJA , LUCKY FOR YOU BROADWAY ) získal ocennění V1, CAC, nejlepší dospělý pes.
No prostě York se ukázal nejen jako šikulka, ale i jako krasavec ! 
 
 
 
 
6.6.2010 Rašovice
Co jsme v sobotu natrénovali, jeli jsme zúročit ještě za tepla ( a to doslovně ) v neděli na závody do Rašovic. Kluci jako tým startovali úplně poprvé na oficiálních závodech a nenechali se zahanbit ani zkušenými týmy. I přes horké počasí se nám vcelku obstojně dařilo a domu jsme přivezli pohár i medaily  :
York a Honza : open – 7. místo 1 shozená laťka
                        LA1 – 3. místo 1 shozená laťka – 1. Splněná zkouška pro přestup do LA2
                       jumping – bohužel jsme nestihli mrknout na výsledky, ale doplníme
AG a Markét : open – 2. místo čistý běh 4,41 m/s
                       LA2 – čistý DISK
                      jumping - bohužel jsme nestihli mrknout na výsledky, ale doplníme
 Fotky od Moniky Zebischové :                                                   fotky z našeho foťáčku :-): 
                        
 a videjka najdete ZDE
  
 
 
5.6.2010 Louny
V plném počtu jsem hned ráno vyrazili do Loun na cvičák, kde se pořádalo již několikáté soustředění s Radkem Hoštou. Tentokrát se k nám přidali i kluci a den jsme si náležitě užili. Soustředili jsme se tak, že ani foťák jsme nestihli vyndat, natož něco nafotit. Důkazem našeho pekelného soustředění byla i naše přismahlá tělíčka od sluníčka.  
 
 
 
30.5.2010 – ukázka agility Otvice
Byli jsme pozváni na dětský den do Otvic, kde jsem předvedli ukázku agility, dogdancing a frisbee za ZKO Jirkov. Pesani se ukázali v tom nejlepším, agility si užili, AG s Kairou si i zatančily a na závěr Aginka ukázala jak moc fajn je chytat frisbee J. Dokonce i Dreaminka byla na akci. Dítka ji pomuchlala,  Dream si to mooc užívala a i do tunelu si zaběhla. Byla to pro ni veliká zkušenost a zážitek. A ona se opět ukázala jako veselá dámička se zdravým sebevědomím a rodostí ze života. Všechny holky jsme si prostě den řádně užily a kluci si užili domácí váleníčko

za foto děkujem M.Küffnerové :-)  

 
 
 29.5.2010 – KV Louny
První roční Krajské výstavy Louny, tam jsme nemohli chybět. Yorinek v třídě otevřené a AGinka v třídě vítězů. Oba ukázali, že ani výstavní kruhy jim nejsou cizí a téměř po roční pauze se opravdu krásně předvedli, pan rozhodčí Řehánek to náležitě ocenil:
 Yorinek V1, VT a Krajský vítěz
 AGinka V1, VT a Krajský vítěz
Fotky dodáme J
Dreaminka s námi bohužel zatím nemohla, tak byla na hlídání u „babičky“ a tam si užívala po svém. Tína i Tomáš se na ni opravdu těšili a věnovali ji věškerý svůj čas. Když naše miminko usnulo, konečně bylo možné ji vyfotit J.
  
Tome, díky za fotečky. 
 
 
 Dreaminka
Dreaminka se už 100% sžila s chodem naší domácnosti, nebo spíš chod naší domácnosti byl už doladěn na Dreaminky denní a noční režim J. Dreaminka je úžasné štěně, temperamentu má na rozdávání, čertíci v očíčkách jen jiskří a ona kolem sebe šíří dobrou náladu, o kterou nemá nouzi.  Stále nám ukazuje jak ona je úžasná.  Na procházky chodíme denně, jen cizím pejskům se zatím snažíme vyhýbat. Vyzkoušeli jsme si tunýlkování na cvičáku, i trochu poslušnosti a ona vše bravurně zvládá.
Jen ouška nás ještě maličko zlobí, jedno už stojí a druhé pro jistotu podlepujem, ale určitě taky brzo přijde k rozumu.
     
Nicol, díky za fotky :-)                    
                                   
 
 
8.5.2010 – Cesta za „Snem“
Konečně nadešel den D. Nemohla jsem dospat, odpočítávala hodina a pak to konečně přišlo. Vyjeli jsme směr Jihlava!!!!! No a tam na nás čekala ONA – Dreamynka. Sešli jsme se u Martiny ještě s novými paničkami Anninky a Gitule ( obě čeká agi kariéra, tak se těšíme až se potkáme J ), pokecali, pomuchlali všechna štěnda  a vydali se na cestu zpět. Cesta byla velmi pestrá, nejen že nám Dremynka zpívala, ale sešli jsme se ještě s Markét u ZOO, předali si morčátka a pak už směr Praha. V Praze menší zastávka, kdy si Honza splnil malý sen Netbook J, občerstvení u KFC a hurá domů. Dreamynka se okamžitě zabydlela a naše soužití se rýsuje nad očekávání pohodově ( po třech dnech doma, máme na kontě tři loužičky a jeden bobek, jinak se venčení daří venku – no neni úžasná J. Všechny krom AG si nás omotala kolem packy a myslím že už i AG pomalu podléhá jejímu štěněcímu kukuči :-) )
 
 
 
 
1.5.2010 – Májové hopsání
Pro dnešek a historicky poprvé vzal čest „našich barev“ do rukou Honza a na start se vydal s Yorkem i s AG. Přestože nervozita dosahovala maxima únosnosti, se s tratí se poprali více než obstojně. V kategorii závodníků LA, která byla jako každý rok nejpočetnější a konkurence byla proti Honzovi nesrovnatelně zkušenější, podařilo se mu doběhnout následovně :
jumping – AG – 2. místo bez trestných bodů
      -        York – 4. místo s 5 trestnými body za shozenou laťku a nejrychlejším časem
agility – AG – 2. místo s 5 trestnými body za shozenou laťku a nejrychlejším čsem
    -     York – 4. místo s 5 trestnými body za shozenou laťku a 2. nejrychlejším čsem
V součtech se pak vše vyrýsovalo na :                                                
                                                          2. místo pro AG
 
                                       3. místo pro Yorka :-)
 
Verča se Zýzou a Sandyškou se na nás nejen přijely podívat, ale i si zazaávodily a dopadly : 
jumping - 3. místo
agility - 1. místo
součet - 3. místo
a na fotky od Verči se těšíme :-)
 
 
 
 
24.4.2010 – Dobřenec
Rádi jsme přijali Renči pozvání a udělali si fajn výlet do Dobřence. Pomuchlali jsme krásného kocourka – Jacoba. Opravdu předčil veškeré naše představy – už teď je to pan Kocour. Poseděli jsme, pokecali, psíky vyvenčili a vše si náramně užili. Renčo, díky a přiště přijedem zas :-)
Cestou zpátky jsme si zaskákali v Ciboušově a jako tečka pohodového dne, bylo pokecání s Verďou :-)
 
 
 
  
11.4.2010 – Jihlava
Podnikli jsme výlet za Martinou do Jihlavy do chs Devil of Highland, kde jsme si vybrali náš nový poklad do smečky. Bude to modrá fenka kelpinka Amazing Dream Devil of Highland.  ZDE najdete fotoalbum jak mám Dreamynka roste.
Martině moc děkuju za nesmírnou trpělivost, kterou se mnou měla a Ivanovi děkujeme za vynikající obídek :-)
 foto Martina Kalábová
 
 
 
 
 
8.4.2010 - Jirkov
Nicoletta měla opět foťáček na cvičáku a tak se můžeme podělit o fotečky ZDE :-). Nicol, díky.
 foto Nicoletta Rauerová
 
 
 
 
5.4.2010 – Mělník
Vydali jsme se poprvé na agi závody v plném počtu, tedy alespoň jsme chtěli, ale bohužel administrativa byla nepřející a Honzovi nepřišel VP, tak Yorinkovi nezbylo nic jiného, než běžet se mnou. Počáteční zděšení na obou stranách se podařilo zvládnout a výsledek byl následující : York LA1 – čistý běh, známka V, 2.místo
                                                             York JA1 – 2 shozené laťky, známka VD, 7. místo
                                                            AG LA2 – 1 odmítnutí, 1 shozená laťka, známka VD, 9. místo
                                                            AG JA2 – čistý běh, známka V. 4. místo
Fotky ZDE
 
 
 
 
 
22.-30.3. – měli jsme na návštěvě Alinku, pudlici naší babičky, která si užívala toho času lázně :-). Ne, opravdu jsme si pudlíka nepořídili, zatím :-D
 
 
 
 
26.-28.3.2010 – Brand
Víkend jsme strávili u rodičů v Brandu, kde jsme se mimo rodičovské péče těšili i z Velikonočního zajíčka, který je pro germánské země typický a pro nás Čechy zavítal do Brandu o něco dříve :-) více ZDE
 
 
 
 
25.3.2010 – Jirkov
Dnešek jako každý čtvrtek jsme trávili na cvičáku v Jirkově a Nicoletta
pořídila krásné fotečky :-)
    foto Nicoletta Rauerová
 
 
 
20.3.2010 – Louny
 
Dnešek jsme s AG věnovaly agility tréninku pod vedení Radka Hošty. Zaběhly jsme si sekvence od jednoduchých po velmi obtížné, mohli jsme si vyzkoušet vedení, do kterého bychom neměli jinak odvahu a odpoledne jsme se vraceli příjemně utahané, spokojené a o něco bohatší :-). Pokud budeme mít možnost moc rády za Radkem zase pojedeme.
Foťák jsme sice neměly, ale doklikala jsem se na fotky z agi Lounského rajčete a ty jsou ZDE :-)
 
 
 
13.3.2010 – Pitkovice
V Praze Pitkovicích byl domluven sraz příznivců a majitelů kelpin, aby mohl být projednán vznik nového samostatného klub Australských kelpií. A aby nebylo vše kolem kelpin jen teoretické – dohodli jsme tam malý srazík A-MM a maminkou AG :-) Fotky od Evi s Ozinkou najdete ZDE a fotky od Verči se Zýzou
ZDE :-)
 
Jinak teoretická část setkání dopadla podle mých očekávání a vznik nového samostatného klubu kelpií byl odsouhlasen a nyní nás čeká douhá teoretická, administrativní a jinak nepříjemná cesta, která věřím přinese výsledek, se kterým budeme všichni chtivci změn spokojení :-)
 fofo Verča Maryníková
 
 
 
26.2.2010
 
přišel nám krásný mailík od rodiny Čechových, kde nám popisují jaký je život s Rustym a musím říct, že je to napsané tak krásně a takové krásné věci, že při čtení jsem se nejem culila jak sluníčko, ale i slzička štěstíčka mi ukápla.
 
A jak "nám"  Rusty vyrostl do krásy, můžete vidět zde po kliknutí na foto
 foto Čechovi
 
 
 
6.2.2010
Arrow Black MM - Zýza byla 28.1.2010 vykastrována, při té příležitosti byl udělám rtg zubů a zub P1 vpravo nahoře, opravdu není ani založen, taktéž ani poslední stolička M vpravo dole a rtg DKK s výsledkem DKK 1/0 tedy HD-B.  foto Verča Maryníková   Affinity Angle MM-Afinka pilně trénuje jak obrany tak záchranářský výcvik a nezahálí ani ve výstavnách kruzích 10.1.2010 – NVP Olomouc – Afi V1, CAC, Národní vítěz 
     foto Martina Ruslerová   
 
 
 
 
28.-29.1.2010 - Yorinkovo holčičky se už rozeběhly k novým majitelům – více ZDE      Dnes na MVP v Brně – Duo CACIB Brno zabodovala Afi – CAC, r.CACIB Fast – CAJC a nejlepší mladý – tím splnil podmínky pro udělení Junior champion ČR Jumper – CAC, CACIC, BOB  Hamu – CAC, CACIB MOC GRATULUJEME !!!
 
 
 
8.1.2010
Zdravíme v novém roce a přinášíme hned několik novinek.
Nejdříve fotky borderčích slečen aneb Yorinkovo holčičky potřetí - ZDE - foto Lucie Lobová
 
Do nového roku jsme vsoupili jak jinak než sportovně a proto výsledky a videjak z lounských závodů Posilvestrovské skotačení o sněhovou vločku :
*M* & AG :
sobota : LA2 - Disk - jak panička umí krásně poslat AGinku jinam video
            jumping - Disk aneb jak se disknout na 1. překážce
            open - 5. místo ( 1 odmítnutí, postupovka 3,43 ) video
neděle : LA2 - 4. místo ( V, bez chyby, ale náš čas nás odsunul až na bramborovou přičku) video
            jumping - DIS aneb jak se disknout na 2. překážce video
            open - DISK škoda, že panička nedávala větší pozor a neopravila tu tyčku - tak slibně ten běh vypadal   video
 
 
 
za videjka děkujeme Verče
na dalších závodech snad vystartuje už i Yorinek